Det finns en man jag möter vart än jag går i Varberg.
Vad är oddsen att råka på samma människa varje dag? Men jag antar att han bara är ute och går väldigt mycket för att han mår bra av det.

Jag har funderat lite på det där – om hur rörelse hjälper människan att hålla sig vid liv, både fysiskt och mentalt.

Jag började träna regelbundet vid årsskiftet och har aldrig mått bättre än nu även om jag alltid vandrat, yogat, tränat sporadiskt och hållit igång kroppen. Jag tränar crossfit och det är högintensiv träning i grupper med en engagerad och hjälpsam coach som guidar mig igenom alla rörelser. Det är mycket tunga lyft och jag aktiverar hela kroppen. På köpet får jag väldigt goda rutiner eftersom jag planerar jobb, sömn, mat, socialt umgänge och familjeliv utefter de passen jag bokar in mig på. Min man är också medlem så vi brukar boka in pass ihop och så har jag en nära kollega och vän som tränar med mig också. Jag upplever att jag är mycket mer stabil i mitt humör och har mindre ångest sedan jag börjat träna regelbundet. Jag känner mig liksom ren i skallen.

De senaste veckorna har jag dock fått en otrolig craving på att vandra i naturen – jag vill bara snurra på mina kängor, packa ryggan och ta mig ut. Både i skog, på fjäll och vid hav. Det finns så mycket att upptäcka!

Min man kom precis hem från ett dygn i skogen. Han och hans vänner hade fiskat, grillat kring öppen eld och haft den allmänt mysigt ihop innan de somnat i tält eller bilar. Det behöver verkligen inte vara svårare än så. Jag tänker ofta på dagarna jag hade i Norge förra året – då vi vandrade upp till Gaustatoppen från den västra sidan och sov sedan i bilen vid en liten fjällsjö. Den vandringen tog tio timmar och var helt otrolig!

Jag vill ha mer av detta i mitt liv och jag är helt övertygad om att människor mår så mycket bättre när de kommer ut och vandrar i naturen. Då läker vi och samlar på oss energi för att orka det andra i livet tänker jag.

Jag söker efter inlägg jag skrivit om både vandring i Norge och i Frankrike men inser att jag inte delat det på bloggen. Så dumt! Det är jättehärlig inspiration kring natur och resande. Vill ni läsa mer om det?
Följer du mig på Instagram så tycker jag du ska ta en titt i höjdpunkter under vandring i Norge.

Här kan ni dock ta del av några inlägg jag skrivit om vandring –

Vandrarkängor och andra tips inför friluftsliv

Tips på utflykt – Yngeredsforsen

Snövandra i Abisko

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Vandra dig lycklig

 1. Ja, jag läser gärna mer om vandring och tips på trevliga ställen att gå på. Jag cyklar kanske hellre, men det är ju inom samma område av välbefinnande ändå.

 2. Är du nöjd med dina vandringskängor? Fick ett par i födelsedagspresent som inte alls passade och nu ska jag försöka hitta ett annat par istället, men det är ju lite av en djungel!

  1. Ja, jag är så sjukt nöjd! I början tryckte de på vänster fot i sidan men när jag gått in dem har de varit magiska. Har hört mig för av många vandrare och dessa ska vara bland de bästa på marknaden.

 3. Vet att du inte menar något illa men bor i Varberg och vet vem denna mannen är och tycker inte det är så passande att skriva om honom offentligt och skriva privata saker om honom, tror inte han vill bli omnämnd på en offentlig blogg där personliga saker om honom avslöjas? Många som sett honom kanske nu får reda på varför han är ute och går och inte visste det innan. Förmodligen är inte detta något du själv hade velat bli utsatt för?

  1. Du har helt rätt. En man som är ute och går skulle kunna vara vilken man som helst tänkte jag och inte utlämnande alls, men du har rätt, jag ändrar min text.

  2. Har ändrat nu. Jag vet absolut ingenting om den gående mannen och det skrev jag också, ~ men jag borde inte ha skrivit ändå så jag är tacksam att du sa till. Tack.

 4. Bästa som finns för kropp och själ Jag kallar vandring för “hjärnrens” Varje dag i skog/natur/fjäll Då får jag energi och mår bra!
  Hälsningar Rita